Home / Рецепти / Бърза и лесна рецепта за орехови петифури

Бърза и лесна рецепта за орехови петифури

Продукти:

100 гр какао
1 яйце
150 гр орехи
400 гр брашно
масло за намазване

За крема:

300 гр течен шоколад
100 гр масло

За соса:

150 мл еспресо
100 гр захар
50 мл коняк

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбийте какаото, яйцето и брашното. Добавете орехите. Сложете сместа в намаслена тавичка и печете 20 минути на 180 градуса.

В отделен съд направете крема, като разбиете течния шоколад и маслото. Оставете го в хладилника, за да се стегне.

Сложете всички продукти за соса в тенджера на тих огън и изчакайте да се сгъсти.

Намажете изстиналия блат с охладения крем и го залейте с изстиналия сос. Нарежете на пастички.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*