Home / Рецепти / Агнешка плешка със зелен лук и ориз

Агнешка плешка със зелен лук и ориз

Продукти:

1 агнешка плешка
1/2 кг агнешки дреболии
4 връзки зелен лук
1 1/2 ч.ч. ориз
сол
червен пипер
черен пипер
джоджен
1 връзка магданоз
олио
3 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Сварете дреболиите и ги нарежете на дребно. В малко олио задушете зеления лук, добавете ориза, дреболиите и солта. Налейте 3 ч.ч. бульон от дреболиите. След като оризът набъбне, сложете подправките.

Измийте хубаво агнешката плешка и я осолете отвътре. Напълнете я с готовата плънка и я зашийте с конец. Поставете я в тава, намазана с масло и червен пипер.

Налейте още 2 ч.ч. от бульона и покрийте тавата с фолио. Печете на 180 градуса около 3 часа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*